Smalec Wieprzowy

Smalec wieprzowy — tradycyjny smak, smalec jak domowy. W produkcie znajduje się aż 93,5% słoniny wieprzowej. Produkty używane do wyprodukowania naszego smalcu w 100% pochodzą od lokalnego rolnika!
Smalec towarzyszy naszej kulturze od setek lat. Jest doskonałym i zdrowym źródłem tłuszczu, nie zawiera tłuszczów trans i w porównaniu z tłuszczami roślinnymi, ma wyższą temperaturę dymienia, co sprawia, że smażenie na smalcu jest znacznie zdrowsze.
Smalec jest doskonałym składnikiem diet bogatych w tłuszcz, takich jak KETO i LCHF.
Smalec wieprzowy MACHELA to, tradycyjny smalec o wysokiej, bo aż 93,5% zawartości topionej słoniny.
Smalec wieprzowy zawiera znaczną ilość zdrowych łańcuchów tłuszczy, a mianowicie:
• Kwas oleinowy – jednonienasycony kwas tłuszczowy, który:
-Chroni nas przed miażdżycą oraz innymi chorobami układu sercowo-naczyniowego,
-Jest bogatym źródłem witaminy E - naturalnego przeciwutleniacza,
-Pomaga obniżyć nasz poziom cholesterolu LDL,
-Obniża ciśnienie krwi,
-Zapobiega cukrzycy,
-Wspomaga działanie mózgu,
-Pobudza skórę do regeneracji.
• Kwas linolowy – wielonienasycony kwas tłuszczowy, który należy do grupy kwasów omega-6 Jest on niezbędnym składnikiem diety, które bierze udział procesach metabolicznych, wywiera również bardzo korzystny wpływ na kondycję skóry. Kwas linolowy powinien być dostarczany wraz z żywnością w codziennym jadłospisie.
Dla podkreślenia smaku, do smalcu dodajemy zasmażaną cebulkę.
Nasz smalec wieprzowy, będzie doskonałym dodatkiem do tradycyjnych polskich kanapek.
Masa netto: 180g
Składniki: Słonina wieprzowa 93,5%, cebula 3%, jabłko 2,5%, sól, aromaty.
Wartość energetyczna: 748 kcal / 100g (3080 kJ / 100g)
Składnik |
Ilość / 100g |
Tłuszcz |
78 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
35 g |
Węglowodany |
8,2 g |
- w tym cukry |
1,2 g |
Białko |
3,8 g |
Sól |
1,0 g |
|