logo - piekarnia machela

Pieczywo mieszane

Chleb dla diabetyków

Chleb dla diabetyków

Waga: 0,25kg

 

Składniki: Mąka pszenna, mąka żytnia, naturalny kwas chlebowy (mąka żytnia, woda), ziarno słonecznika, siemię lniane, płatki owsiane, pestki dyni, sezam, cukier kryształ, otręby pszenne, drożdże piekarskie, sól kamienna.

 

Składniki alergenne: Gluten, jaja, mleko, laktoza, orzechy, sezam, soja


Wartość energetyczna: 234 kcal / 100g ( 980 kJ / 100g ) 9,4% GDA / 100g

 

 

Składnik Ilość / 100g % GDA
Tłuszcz 3,69
4,6
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,61 2,0
Węglowodany 40,91
12,0
- w tym cukry 0,75 0,7
Białko 8,69
14,5
Chleb razowy z dynią