A A A
  • Badanie jakości pieczywa
    Badanie jakości pieczywa

Więcej informacji o walorach smakowych pieczywa

Jesteś konsumentem zainteresowanym spożywaniem naturalnych produktów? Znudzony jesteś smakiem pieczywa tostowego i szukasz odmiany? Odkryj walory pieczywa produkowanego na zakwasie!

Od niemal 5 tysięcy lat człowiekowi towarzyszy pieczywo na zakwasie. Nasi przodkowie nauczyli się wykorzystywać proces samoistnej fermentacji zachodzącej w pozostawionym w cieple cieście chlebowym, doceniając walory smakowe i atrakcyjny wygląd pięknie wyrośniętych bochnów chleba. Teraz Ty możesz sprawdzić smak tradycyjnego pieczywa. Zapoznaj się z zawartymi poniżej informacjami i doceń walory zdrowotne pieczywa na zakwasie...

 

Materiał szkoleniowy autorstwa dr inż. Anny Diowksz na seminarium „Kierunki i perspektywy rozwoju polskiego piekarstwa”, które odbyło się w dniach 30.11-03.12.2006r. w Zakopanem. Organizatorem seminarium była Agencja Prawników „ALTA” Placówka Szkolenia i Doskonalenia Zawodowego.