A A A

Pieczywo żytnie razowe

Dla klientów ceniących zdrową i naturalną żywność stworzyliśmy serię pieczywa żytniego razowego ze specjalnie dobranymi dodatkami. 14 pozycji, od chleba z dodatkiem ziaren soji i łuszczonego słonecznika po nowość - chleb z dodatkiem nasion amarantusa.

Do produkcji tego pieczywa używamy gruboziarnistej mąki razowej, mąki pszennej chlebowej, mąki żytniej oraz łamanych ziaren żyta. Po wcześniejszym wyprowadzeniu kwasu chlebowego, ukwaszamy mąkę razową, którą dodajemy do ciasta już w postaci kwasu chlebowego. Dzięki takiemu procesowi ukwaszania, który trwa wiele godzin, uzyskaliśmy niepowtarzalny i oryginalny smak naszego pieczywa. Duża zawartość wilgoci w pieczywie oraz odpowiedni stopien ukwaszenia miękiszu pozwala na spożycie takiego pieczywa nawet do 7 dni!

Połączenie niezastąpionych właściwości pieczywa żytniego z dodatkami o właściwosciach prozdrowotnych pozwoli Ci wzbogacić Twoją codzienną dietę o naprawdę zdrową żywność. Wybierz swój chleb razowy z Bagietki.